Valtuuston avauskokous

Eilen oli Hämeenlinnan uuden kaupunginvaltuuston ensimmäinen kokous . Oli hieno, arvokas ja jännittävä hetki uudelle valtuutetulle!

Kokouksen isoin asia oli luottamuspaikkojen jako ja henkilövalinnat. Allekirjoittanut valittiin kaupunkirakennelautakunnan varajäseneksi!

Tämän luottamustoimen lisäksi toimin Vasemmiston uuden valtuustoryhmän puheenjohtajana ja maakuntatasolla minua esitetään maakuntavaltuuston jäseneksi.

Kokouksessa päästiin melko pian äänestämään kaupunginhallituksen koon kasvattamisesta aiemmasta 11 jäsenestä 13 jäseneen. Puolueidenvälisen kompromissin pohjalta tehtyä kasvattamisehdotusta kannattivat kaikki paitsi Perussuomalaiset.

Käytin kokouksessa myös ensimmäiset puheenvuoroni valtuutettuna.

Kaupunginhallituksen koon kasvattamisesta syntyneessä keskustelussa esitettiin useaan kertaan huoli kaupunginjohdon kasvavista menoista. Tähän liittyen ehdotinkin puheenvuorossani valtuutettujen ylisuurten kokouspalkkioiden (160€/kokous) puolittamista niitä seuraavaksi käsiteltäessä, mikä olisi todellinen säästötoimi ja osoittaisi moraalista suoraselkäisyyttä.

Lisäksi pidin puheenvuoron Hämeensaaren alueen puurakenteisen kehittämisen puolesta, kun käsiteltiin siihen liittyvää valtuustoaloitetta. Puu- ja teräsrunkoisen rakentamisen edistäminen on erittäin tärkeää sekä ilmaston että työllisyyden kannalta.

Kokous sujui hyvässä hengessä, tästä on hyvä jatkaa kohti syksyn budjettineuvotteluja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *