Hämeenlinnan kaupungilla häirintään nollatoleranssi (Häsa 10.1)

Otimme joukolla kantaa Hämeenlinnan Lentopallokerhossa paljastuneeseen seksuaaliseen häirintään. Kannanottomme julkaistiin Hämeen Sanomissa 10.1.

Hämeenlinnan kaupungilla häirintään nollatoleranssi

Hämeenlinnan Lentopallokerhossa tutkittu vakava eettinen rikkomus ja siitä seuran saama rangaistus on vakava paikka myös Hämeenlinnan kaupungille, koska seura on kaupungin tärkeä yhteistyökumppani ja saa kaupungilta rahallista tukea.

Vaikka emme tiedä kaikkia asiaan liittyviä yksityiskohtia, on liiton seuralle asettama sakkorangaistus viesti siitä, ettei kyseessä ole yksittäinen ja satunnainen tapahtuma.

Meidän mielestämme asia pitää käsitellä tarkkaan kaupungin johdossa. Seksuaaliseen häirintään kaupungilla on oltava nollatoleranssi ja se koskee myös kaupungin yhteistyökumppaneita.

Managerin syyllistyminen seksuaaliseen häirintään ei ole pikkujuttu. Seuran kanssa on käytävä vakava pelisääntökeskustelu, jotta vastaava ei enää toistu.

Kaupungin on painotettava, että yhteistyön ehtona kumppaneiden tulee toiminnassaan noudattaa kaupungin arvoja.

Seksuaalisen häirinnän ja kaiken epäasiallisen käytöksen vähättely ja rankaisemattomuuden kulttuuri on aivan liian yleistä urheilupiireissä.

Kaupungin ei tule olla osa tätä kulttuuria edes välillisesti, vaan kaupungin on tehtävä kaikkensa, jotta jokaisen ihmisen sukupuoleen,, ihonväriin tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta, on turvallista harrastaa urheilua.

Anne Laatikainen

kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja (sd.)

Aapo Reima

kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja (vas.)

Ranjith Kumar Prabhakaran

valtuustoryhmän puheenjohtaja (sd.)

Pirkko Juurus

valtuustoryhmän puheenjohtaja (vas.)

Veera Jussila

valtuustoryhmän puheenjohtaja (vihr.)

Kylli Kylliäinen

valtuustoryhmän puheenjohtaja (kd.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *