Toisen asteen maksuttomuutta laajennettiin Hämeenlinnan seudulla!

Iloisia uutisia monille nuorille: toisen asteen maksuttomuus laajeni Hämeenlinnan seudulla tämän lukuvuoden alusta lähtien!

Toisen asteen koulutuksen (KkTavastia) oppimateriaalien maksuttomuutta laajennettiin koskemaan myös heitä syksyllä aloittaneita opiskelijoita, jotka olivat käyneet välissä esim. kymppiluokan, valma-koulutuksen tai muun nivelvaiheen koulutuksen. Päätöksestä hyötyivät kymmenet nuoret.

Päätöksen taustoja:
Marinin hallitus vei viime vuonna maaliin historiallisen merkittävän koulutuspanostuksen eli oppivelvollisuuden pidentämisen, johon kuuluu myös maksuton toinen aste. Viime syksynä toisella asteella aloittaneet 05-syntyneet ovat ensimmäinen ikäluokka, jota uudistus koskee. Siirtymävaiheen aikana toinen aste muuttuu ikäluokka kerrallaan täysin maksuttomaksi.

Siirtymävaiheeseen jäi kuitenkin pieni valuvika. Kymppiluokalta tai valma-koulutuksesta syksyllä toiselle asteelle siirtyneet joutuivat eriarvoiseen asemaan, koska he eivät luokkatovereidensa tavoin olleet oikeutettuja ilmaisiin oppimateriaaleihin. Nyt tämä valuvika on kuitenkin Hämeenlinnan seudulla korjattu.

Tämä korjaus oli tärkeä tavoite Hämeenlinnan Vasemmistoliitolle. Myös SDPn panos oli tärkeä asian edistämiseksi. Lopulta KKTavastian hallitus teki asiasta yksimielisen päätöksen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *