Eduskuntavaalit 2023

Olen ehdolla eduskuntavaaleissa Hämeen vaalipiiristä numerolla 116! Olen 21-vuotias Kanta-Hämeen aluevaltuutettu ja Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja. Kokemusta minulla on niin opiskelusta kuin tehdastyöstäkin. Nuorena ehdokkaana toisin ennakkoluulotonta ja uudistavaa otetta eduskuntaan.

Minulle keskeiset teemat vaaleissa ovat:

Mielenterveystyön ja soten resurssit kuntoon

Sote-palvelut tarvitsevat merkittävästi lisää rahaa hoitojonojen purkamiseen, työntekijäpulan helpottamiseen ja palveluiden saatavuuden varmistamiseen. Nuorten ja opiskelijoiden mielenterveyskriisi on otettava viimeinkin tosissaan, ja mielenterveys- ja päihdepalveluita tulee vahvistaa.

Turvataan toimeentulo ja julkisen talouden kestävyys

Huolehditaan jokaisen toimeentulosta, torjutaan köyhyyttä ja säädetään minimipalkka. Uudistetaan sosiaaliturvaa kohti perustuloa. Rakennetaan kestävä julkinen talous luomalla uusia työpaikkoja, kiristämällä pääomien ja varallisuuksien verotusta sekä karsimalla haitallisiksi todettuja yritystukia.

Torjutaan ympäristökriisit reilusti

Ilmastokriisiä ja luontokatoa on torjuttava määrätietoisesti ja ympäristö on huomioitava kaikessa päätöksenteossa. Muutoksen kohti kestävää maailmaa on oltava reilu ja siinä on pidettävä kaikki mukana. Suomen metsien hiilinielua tulee vahvistaa.

Lisää ajatuksiani oikeudenmukaisesta politiikasta voi lukea blogistani.

Tule tapaamaan ja juttelemaan! Kiertue-aikatauluni löytyy täältä!